Agneška čorba

2016-05-27
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Výborná polievka z jahňacieho mäsa, jednoduchá na prípravu. Cibuľa, špenát, paprika tieto ingrediencie značia zdravé stravovanie.

Ingrediencie

  • 500 g jahňacieho predného bez kosti
  • 75 g masla
  • 1 ks cibuľu
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 3 ks väčšie papriky
  • 1,2 l vody
  • 75 g ryže
  • 2 ks žĺtky
  • 2 dl smotany
  • 2,5 g čubrice
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené, umyté, osušené jahňacie predné mäso sa nakrája na rezance a opraží sa na masle. K mäsu sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa, očistený, dobre umytý a nasekaný špenát, osolí, krátko sa podusí, pridá sa očistená a na rezance nakrájaná paprika, zaleje vodou a pomaly sa varí. Pred dovarením sa pridá umytá, sparená ryža a spolu sa dovarí. Hotová polievka sa zjemní žĺtkami rozšľahanými s kyslou smotanou a už sa nevarí.

Krok 2

Pri podávaní sa dochutí čubricou a posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2396
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2397

Podobné recepty:
  • Barania plnená pečienka na poľský spôsob

    Barania plnená pečienka na poľský spôsob

  • Karfiol na taliansky spôsob

    Karfiol na taliansky spôsob

  • Baraní steak na rošte

    Baraní steak na rošte

kuk