Jahňacia novohradská polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g jahňacieho krku s kosťou, 1 l vody, 1 lyžičku soli, 100 g koreňovej zeleniny, 1 malú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, vegetu, petržlenovú vňať. Na halušky: 200 g očistených zemiakov, 1 lyžicu hrubej múky, 2 lyžice hladkej múky, štipku soli, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté jahňacie mäso sa blanšíruje, vloží do vhodnej nádoby, zaleje studenou vodou, nechá zovrieť, osolí, pridá sa celé korenie a varí miernym varom. Počas varenia sa pridá očistená zelenina, cibuľa, cesnak a spolu sa varí domäkka. Uvarené mäso sa vyberie, nechá vychladnúť, vykostí a nakrája na drobné kocky. Vývar sa precedí cez husté cedidlo a pred podávaním dochutí polievkovým korením. Očistené zemiaky sa nastrúhajú (zomelú), nechajú sa chvíľu odstáť a časť vody sa zleje. Do zemiakov sa pridá soľ, vajce, múka hrubá, hladká a vymieša sa cesto. Pripravené cesto sa pretláča cez sito na halušky do vriacej osolenej vody a povarí. Varené halušky sa vyberú, prepláchnu teplou vodou a nechajú dobre odkvapkať. Pri podávaní polievky sa ako vložka vložia halušky, mäso a posype sa najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1135
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1136

Podobné recepty:
  • Studená paradajková polievka

    Studená paradajková polievka

  • Brokolicová torta

    Brokolicová torta

  • Čerešňová žemľovka

    Čerešňová žemľovka

kuk