Fazuľkový prívarok
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľkový prívarok. Podávame s vareným, duseným alebo pečeným mäsovým jedlom.
Ingrediencie
- 1 ks cibuľa
- rastlinný olej
- 400 g zelenej fazuľky
- soľ
- vegeta
- muškátový oriešok
- 3 lyžica bieleho jogurtu
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Zelenú fazuľku očistíme a pokrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Pridáme k cibuľovému základu, osolíme, povegetujeme, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Hotovú fazuľku odstavíme a zamiešame do nej 2 až 3 lyžice bieleho jogurtu. Podávame ju s vareným, duseným alebo pečeným mäsovým jedlom.