Filé z tresky na spôsob ravigote

2018-02-14

Popis

Filé z tresky na spôsob ravigote. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky
  • 1 lyžička soli
  • citrón
  • 1 ks cibuľu
  • petržlenovú vňať
  • 1 dl mlieka
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 100 g masla
  • 2,5 dl omáčky ravigote
  • 1 ks citrón

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, čiastočne vykostená, umytá, osušená treska sa nakrája na filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, vloží do nádoby, pokvapká citrónovou šťavou, posype nadrobno nakrájanou cibuľou, polovicou sekanej petržlenovej vňate a nechá sa marinovať. Filé sa osuší, namočí v mlieku, obalí v múke a pečie na masle. Filé sa podáva na tanieri, ozdobí sa plátkom citróna, stebielkom petržlenovej vňate a osobitne v omáčniku sa podáva omáčka ravigote, do ktorej sa pridá precedená šťava z pečenia. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 953
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

954

Podobné recepty:
  • Morská belica na anglický spôsob

    Morská belica na anglický spôsob

  • Amur varený na víne

    Amur varený na víne

  • Mušle zapečené

    Mušle zapečené

kuk