Filé z tresky na spôsob ravigote
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Filé z tresky na spôsob ravigote. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža.
Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky
- 1 lyžička soli
- citrón
- 1 ks cibuľu
- petržlenovú vňať
- 1 dl mlieka
- 2 lyžica hladkej múky
- 100 g masla
- 2,5 dl omáčky ravigote
- 1 ks citrón
Postup
Krok 1
Rozmrazená, očistená, čiastočne vykostená, umytá, osušená treska sa nakrája na filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, vloží do nádoby, pokvapká citrónovou šťavou, posype nadrobno nakrájanou cibuľou, polovicou sekanej petržlenovej vňate a nechá sa marinovať. Filé sa osuší, namočí v mlieku, obalí v múke a pečie na masle. Filé sa podáva na tanieri, ozdobí sa plátkom citróna, stebielkom petržlenovej vňate a osobitne v omáčniku sa podáva omáčka ravigote, do ktorej sa pridá precedená šťava z pečenia. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža.