Filé z jeleňa na karpatský spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Popis
Filé z jeleňa na karpatský spôsob. Vhodné prílohy: halušky, dusená ryža, zeleninové šaláty.
Ingrediencie
- 800 g jelenieho (danielieho) stehna
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- olej
- 50 g slaniny
- 250 g cibule
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 3 ks rajčiaky
- 3 ks papriky
- 2 ks feferóny
- 1 ks čerstvý šampiňón
- 1,5 dl hovädzieho vývaru
Postup
Krok 1
Z vykosteného, očisteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho stehna sa nakrájajú 2 kusy filé (každé s hmotnosťou asi 70 g) na porciu. Nakrájané filé sa zľahka naklepe, osolí, okorení a rýchlo opečie na oleji z obidvoch strán. Do oleja po opekaní sa vloží na drobné kocky nakrájaná slanina, nadrobno nakrájaná cibuľa, opraží sa dozlata, zapráši mletou paprikou, krátko opraží, pridajú sa nakrájané, olúpané rajčiaky, jadrovníkov zbavená a na rezance nakrájaná paprika, feferóny, spolu sa podusia a zalejú vývarom. Do základu sa vloží opečené filé a pod pokrývkou sa spolu dusí domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývarom a pred dodusením sa dochutí podľa potreby soľou a korením. Vhodné prílohy: halušky, dusená ryža, zeleninové šaláty.