Dusené teľacie mäso s pórom
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Teľacie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené teľacie mäso s pórom podávame s uhorkovým šalátom.
Ingrediencie
- 400 g teľacieho mäsa z pliecka
- rastlinný olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 300 g póru
- zeleninový vývar (na 0,25 l vody, 1 lyžička vegety)
- 2 l bieleho jogurtu
- nadrobno posekaný čerstvý kôpor
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso pokrájame na kocky, opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pór očistíme a pokrájame na kolieska. Polovicu póru pridáme k mäsu, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zvyšok póru, znovu podlejeme trochou zeleninového vývaru 60 a dodusíme. Nakoniec primiešame biely jogurt a dochutíme čerstvým kôprom posekaným nadrobno. Podávame s uhorkovým šalátom.