Dusené teľacie mäso s pórom

2018-01-09

Popis

Dusené teľacie mäso s pórom podávame s uhorkovým šalátom.

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho mäsa z pliecka
  • rastlinný olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 300 g póru
  • zeleninový vývar (na 0,25 l vody, 1 lyžička vegety)
  • 2 l bieleho jogurtu
  • nadrobno posekaný čerstvý kôpor

Postup

Krok 1

Očistené a umyté mäso pokrájame na kocky, opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pór očistíme a pokrájame na kolieska. Polovicu póru pridáme k mäsu, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zvyšok póru, znovu podlejeme trochou zeleninového vývaru 60 a dodusíme. Nakoniec primiešame biely jogurt a dochutíme čerstvým kôprom posekaným nadrobno. Podávame s uhorkovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1114
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1115

Podobné recepty:
  • Baranie rezne na spôsob Hortobágy

    Baranie rezne na spôsob Hortobágy

  • Tasmánske hovädzie

    Tasmánske hovädzie

  • Bravčové pliecko na švábsky spôsob

    Bravčové pliecko na švábsky spôsob