Cesnak kuchynský

2016-03-23

Popis

Veľmi užitočná potravina v kuchyni, avšak nie každý jej príde na chuť. Cesnak kuchynský je dochucovadlom, aj liekom.

Ingrediencie

Postup

Krok 1

Chutí ostro a štipľavo. Používa sa na prípravu šalátov z mäsa, rýb, salámy, v malom množstve do kyslej kapusty. Neobídeme sa bez neho pri príprave baranieho mäsa. Pri príprave šalátov sa ním niekedy len potrie sklenená miska. Hodne sa používa v kuchyni európskych južných národov.

Krok 2

Má protisklerotické a protihlístové účinky, pôsobí proti nadúvaniu.

Krok 3

Neznášajú ho ľudia s citlivým tráviacim ústrojenstvom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 804
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

805

Podobné recepty:
  • Huby nakladané v soli

    Huby nakladané v soli

  • Liečivá pálenka z divého cesnaku

    Liečivá pálenka z divého cesnaku

  • Kečup po domácky

    Kečup po domácky

kuk