Lokše s makom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 300 g hladkej múky, soľ, 300 g maku, 0,2 l vody, umelé sladidlo

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Pred prípravou ich ošúpeme a postrúhame alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré na pomúčenej doske rozgúľame na valec s priemerom 5 až 6 cm. Potom valec pokrájame na kolieska hrubé 1 až 1,5 cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme priamo na sporáku alebo liatinovej platni. Upečené lokše potierame makovou plnkou, ktorú si pripravíme z pomletého maku, z vody a umelého sladidla (podľa vlastnej chuti). Zvinieme a podávame na vyhriatych tanieroch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1876
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1877

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: jarné ryžovo - kelové závitky

    Pre krvnú skupinu 0: jarné ryžovo - kelové závitky

  • Bavorské zemiaky

    Bavorské zemiaky

  • Zeleninová ryža

    Zeleninová ryža

kuk