Marhuľové knedle
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky , Múčniky, pečivo , Iné
Ingrediencie
- Marhule, 250 g tvarohu, 125 g masla, postrúhanú kôru z jedného citróna, 100 g cukru, krupicu, strúhanku.
Postup
Krok 1
Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru, cukor. Cesto zahusťujeme postupným prisypávaním krupice a strúhanky v pomere 1:1. Husté cesto necháme niekoľko hodín odpočinúť v chlade. Z cesta vyformujeme valec z priemerom asi 5 cm, ktorý nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé. Z koliesok prstami vyformujeme placku do ktorej zabalíme polovicu marhule a sformujeme do guľata. Gule varíme v osolenej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Uvarené knedle prelejeme maslom. Môžeme ich posypať tvarohom s cukrom alebo inou posýpkou.