Bulharská fazuľová polievka

2016-03-10

Popis

Polievka z bulharskej kuchyne pre labužníkov. Podávame s bielym chlebom a kyslou uhorkou.

Ingrediencie

  • 2 l vody
  • 500 g drobnej bielej fazule
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks cibuľu
  • 50 g údenej slaniny
  • olej
  • 1,5 lyžička mletej červenej papriky
  • 1,5 lyžička soli

Postup

Krok 1

Vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka, spolu s nadrobno nakrájanou mrkvou, petržlenom a polovicou cibule.

Krok 2

Na malom množstve oleja osmažíme nadrobno nakrájanú údenú slaninu a zbytok cibule. Zaprášime mletou červenou paprikou, pridáme k fazuli a osolíme. Necháme krátko povariť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1103
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1104

Podobné recepty:
  • Teľací vývar s portským vínom

    Teľací vývar s portským vínom

  • Hortobágyske halászlé

    Hortobágyske halászlé

  • Zemiaková polievka kyslá

    Zemiaková polievka kyslá

kuk