Zeleninový nákyp

1970-01-01

    Ingrediencie

    • 250 g mrkvy, 250 g kalerábu, 250 g cukín, 250 g zemiakov, 250 g čerstvých šampiňónov, 250 g kyslej smotany, 1 lyžičku korenia karí, 1 lyžičku bylinkovej soli, 1/2 lyžičky tymianu, na hrot noža korenia čili, 1 lyžičku štipľavej papriky, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 100 g tvrdšieho smotanového syra, 2 vajcia.

    Postup

    Krok 1

    Šampiňóny pokrájame na plátky, mrkvu, kaleráb, cukiny a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Syr pokrájame na plátky. Do misy dáme vrstvu šampiňónov, na šampiňóny vrstvu mrkvy, opäť šampiňóny, vrstvu cukín, šampiňónov, kalerábu, šampiňónov a zemiakov. Smotanu vyšľaháme s vajciami, cesnakom, bylinkovou soľou. Touto smotanou zalejeme zeleninu, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia 45 minút. Alobal odstránime navrch poukladáme plátky syra a zapekáme ešte 5 minút.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 817
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    818

    Podobné recepty:
    • Zeleninové fusilli

      Zeleninové fusilli

    kuk