Korenistý koláč

2002-04-26

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g kandizovaných pomarančových šupiek, 1 jamajské pivo, 1 lyžicu medu, 100 g hnedého cukru, 4 klinčeky, 1 lyžičku mletej škorice, 150 g masla, 3 vajcia.

Postup

Krok 1

Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, kandizované pomarančové šupky, zalejeme pivom, medom, pridáme cukor, pomleté klinčeky, škoricu, roztopené maslo a všetko vymiešame. Vajcia vidličkou čiastočne vyšľaháme a pridáme k cestu. Premiešame a vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 130 stupňov Celzia asi 1,5 hodiny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 745
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

746

Podobné recepty:
  • Torta 'letná melódia'

    Torta 'letná melódia'

  • Kokosové mafinky

    Kokosové mafinky

  • Ovocné knedle z odpaľovaného cesta

    Ovocné knedle z odpaľovaného cesta

kuk