Filé z tresky v strúhaných zemiakoch

2018-02-14

Popis

Filé z tresky v strúhaných zemiakoch

Ingrediencie

  • 500 g filé z tresky
  • 2,5 dl kyslej smotany
  • 4 ks zemiaky
  • 1 ks cibuľu
  • 1 lyžica masla
  • mleté biele korenie
  • 1 lyžica pokrájaného kôpru
  • 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • 6 lyžica oleja
  • 1 ks šťavu z 1 citróna
  • 1,25 dl suchého bieleho vína

Postup

Krok 1

Rybie filé umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zemiaky olúpeme, umyjeme, nastrúhame a osolíme. Filé v nich obalíme, obal pritlačíme. Z oboch strán opekáme na prudkom ohni po 5 minút. Smaženú rybu položíme na papierové servítky a udržujeme v teple. Pokrájanú šalotku podusíme na rozohriatom masle. Prilejeme biele víno a trochu povaríme. Vmiešame kyslú smotanu, rozmiešanú s 2 lyžicami vody, necháme prejsť varom a stiahneme z ohňa. Vmiešame bylinky a omáčku podľa chuti prisolíme a okoreníme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 615
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

616

Podobné recepty:
  • Placky z osmonoha (chobotnica)

    Placky z osmonoha (chobotnica)

  • Kalmáre vyprážané v cestíčku

    Kalmáre vyprážané v cestíčku

  • Morský jazyk na spôsob mlynárky

    Morský jazyk na spôsob mlynárky

kuk