Filé z tresky v strúhaných zemiakoch
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé z tresky v strúhaných zemiakoch
Ingrediencie
- 500 g filé z tresky
- 2,5 dl kyslej smotany
- 4 ks zemiaky
- 1 ks cibuľu
- 1 lyžica masla
- mleté biele korenie
- 1 lyžica pokrájaného kôpru
- 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
- soľ
- 6 lyžica oleja
- 1 ks šťavu z 1 citróna
- 1,25 dl suchého bieleho vína
Postup
Krok 1
Rybie filé umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zemiaky olúpeme, umyjeme, nastrúhame a osolíme. Filé v nich obalíme, obal pritlačíme. Z oboch strán opekáme na prudkom ohni po 5 minút. Smaženú rybu položíme na papierové servítky a udržujeme v teple. Pokrájanú šalotku podusíme na rozohriatom masle. Prilejeme biele víno a trochu povaríme. Vmiešame kyslú smotanu, rozmiešanú s 2 lyžicami vody, necháme prejsť varom a stiahneme z ohňa. Vmiešame bylinky a omáčku podľa chuti prisolíme a okoreníme.