Minestrone
2003-11-04- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľký zemiak, 1 mrkvu, 1 menší pór, 1 zeler, 200 g paradajok, 1 malý pohár sterilizovanej fazuľky, 1 malý paradajkový pretlak, bobkový list, rozmarín, tymián, soľ, korenie, zeleninovú koreniacu zmes, parmezán na dochutenie.
Postup
Krok 1
Všetku zeleninu nakrájame (aj cesnak). Na oleji, speníme najprv cibuľu, potom pridáme cesnak a pór. Premiešame a pridáme zvyšok pokrájanej zeleniny a pokrájaný zemiak. Zalejeme pretlakom, krátko urestujeme a podlejeme vodou, v množstve asi 1,5 litra. Dochutíme koreninami takým spôsobom, že ich krátko (10 minút) povaríme vo vode zvlášť a do polievky len scediť odvar. Do polievky môžeme zavariť drobnú cestovinu. Pridáme fazuľku a ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou. Podávame posypané parmezánom.