Poľská omáčka II

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 40 g masla, 40 g hladkej múky, 40 g rajčinového pretlaku, 20 g cibule, 20 g cukru, 20 g perníka, 20 g mandlí, 20 g hrozienok, 40 g sušených sliviek, 20 g ríbezľového lekváru, 0,5 dl červeného vína, vývar z kostí, citrónovú šťavu, škoricu, klinčeky, soľ.

Postup

Krok 1

Z masla a múky pripravíme červenú zápražku. pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, spolu popražíme, zalejeme vývarom z kostí, pridáme pretlak, postrúhaný perník, cukor a dobre rozvaríme. Primiešame mandle, hrozienka, slivky, lekvár, štipku soli, škoricu, klinčeky prípadne ešte vývar. Krátko povaríme, pridáme citrónovú šťavu a víno. Podávame k varenému jazyku, alebo k varenému teľaciemu mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 770
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

771

Podobné recepty:
  • Afrodiziakový šalát

    Afrodiziakový šalát

  • Baklažánová pochúťka s jogurtom

    Baklažánová pochúťka s jogurtom

  • Zemiakové dolky ako príloha k pečenej kačici

    Zemiakové dolky ako príloha k pečenej kačici

kuk