Poľská omáčka II
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 40 g masla, 40 g hladkej múky, 40 g rajčinového pretlaku, 20 g cibule, 20 g cukru, 20 g perníka, 20 g mandlí, 20 g hrozienok, 40 g sušených sliviek, 20 g ríbezľového lekváru, 0,5 dl červeného vína, vývar z kostí, citrónovú šťavu, škoricu, klinčeky, soľ.
Postup
Krok 1
Z masla a múky pripravíme červenú zápražku. pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, spolu popražíme, zalejeme vývarom z kostí, pridáme pretlak, postrúhaný perník, cukor a dobre rozvaríme. Primiešame mandle, hrozienka, slivky, lekvár, štipku soli, škoricu, klinčeky prípadne ešte vývar. Krátko povaríme, pridáme citrónovú šťavu a víno. Podávame k varenému jazyku, alebo k varenému teľaciemu mäsu.