Broskyne zapekané s pečiarkami

2016-03-09

Popis

Plnené zapekané broskyne s hubami. Môžme podávať ako predjedlo alebo chuťovku.

Ingrediencie

  • 10 ks broskýň
  • 200 g pečiarok
  • 100 g masla
  • 50 g šunky
  • 1,25 dl šľahačkovej smotany
  • biele víno
  • klinčeky
  • korenie čili
  • korenie karí
  • chren
  • zemiaková kaša
  • brusnice
  • soľ

Postup

Krok 1

Broskyne ošúpeme, rozpolíme, zalejeme vínom a odložíme do chladu. Huby a šunku pokrájame na plátky, pridáme klinčeky, korenie čili, zmiešame a zmesou naplníme polovice broskýň. Na broskyne dáme kôpku šľahačky s chrenom a poukladáme ich na dobre vymastený plech. Na každú porciu pridáme trochu zemiakovej kaše a kúsok masla.

Krok 2

Posypeme korením, ozdobíme brusnicami a zapečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 797
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

798

Podobné recepty:
  • Gulášová polievka z mletého mäsa

    Gulášová polievka z mletého mäsa

  • Bryndzová terina

    Bryndzová terina

  • Tažin

    Tažin

kuk