Broskyne zapekané s pečiarkami
2016-03-09- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Popis
Plnené zapekané broskyne s hubami. Môžme podávať ako predjedlo alebo chuťovku.
Ingrediencie
- 10 ks broskýň
- 200 g pečiarok
- 100 g masla
- 50 g šunky
- 1,25 dl šľahačkovej smotany
- biele víno
- klinčeky
- korenie čili
- korenie karí
- chren
- zemiaková kaša
- brusnice
- soľ
Postup
Krok 1
Broskyne ošúpeme, rozpolíme, zalejeme vínom a odložíme do chladu. Huby a šunku pokrájame na plátky, pridáme klinčeky, korenie čili, zmiešame a zmesou naplníme polovice broskýň. Na broskyne dáme kôpku šľahačky s chrenom a poukladáme ich na dobre vymastený plech. Na každú porciu pridáme trochu zemiakovej kaše a kúsok masla.
Krok 2
Posypeme korením, ozdobíme brusnicami a zapečieme vo vyhriatej rúre.