Fašírky z kapusty a pšenice
2018-01-17- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírky z kapusty a pšenice
Ingrediencie
- 300 g kapusty
- 200 g pšenice
- 1 vajce
- 3 strúčiky cesnaku
- 40 g ovsených vločiek
- tymián
- majoránka
- soľ
- strúhanka
- zelená petržlenová vňať
- I50 g oleja.
Postup
Krok 1
Pšenicu umyjeme, uvaríme. Kapustu sparíme vriacou vodou, necháme odkvapkať a nakrájame na drobné rezančeky. Uvarenú pšenicu pomelieme spolu s cesnakom, pridáme ku kapuste spolu s vajíčkom, soľou, ovsenými vločkami a koreninami. Zmes premiešame, tvarujeme z nej fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a pečieme na panvičke.