Perkelt gölödör

2013-07-21

Ingrediencie

  • 0,5 kg mletého bravčového mäsa, 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžicu masti, 4 cibule, 1 lyžicu paprikového krému, 1 lyžičku štipľavého paprikového krému (alebo mletých feferónov Erős Pista), 1 konzervu lúpaných paradajok (alebo krájaných paradajok), 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, majorán.

Postup

Krok 1

Bravčové a hovädzie mleté mäso zmiešame so soľou a korením. Z hmoty vytvarujeme guľky veľké ako stolnotenisové loptičky. Guľky vložíme do dobre zohriatej masti a opečieme ich zo všetkých strán. Guľky vyberieme a na tuku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme neštipľavý a štipľavý paprikový krém, premiešame a pridáme paradajky z konzervy pokrájané na väčšie kusy. Premiešame a po zovretí pridáme opečené mäsové guľky. Opatrne premiešame a varíme asi 30 minút. Počas dusenia podlievame malým množstvom vriacej vody a občas zľahka premiešame. Podávame s cestovinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 800
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

801

Podobné recepty:
  • Mäsovo špagetový wok

    Mäsovo špagetový wok

  • Bravčové osrdie na viedenský spôsob

    Bravčové osrdie na viedenský spôsob

  • Mačací výkrik

    Mačací výkrik

kuk