Perkelt gölödör

2013-07-21

Ingrediencie

  • 0,5 kg mletého bravčového mäsa, 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžicu masti, 4 cibule, 1 lyžicu paprikového krému, 1 lyžičku štipľavého paprikového krému (alebo mletých feferónov Erős Pista), 1 konzervu lúpaných paradajok (alebo krájaných paradajok), 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, majorán.

Postup

Krok 1

Bravčové a hovädzie mleté mäso zmiešame so soľou a korením. Z hmoty vytvarujeme guľky veľké ako stolnotenisové loptičky. Guľky vložíme do dobre zohriatej masti a opečieme ich zo všetkých strán. Guľky vyberieme a na tuku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme neštipľavý a štipľavý paprikový krém, premiešame a pridáme paradajky z konzervy pokrájané na väčšie kusy. Premiešame a po zovretí pridáme opečené mäsové guľky. Opatrne premiešame a varíme asi 30 minút. Počas dusenia podlievame malým množstvom vriacej vody a občas zľahka premiešame. Podávame s cestovinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 642
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

643

Podobné recepty:
  • Zapečené bravčové rezne so syrom

    Zapečené bravčové rezne so syrom

  • Hovädzie plnené syrom

    Hovädzie plnené syrom

  • Bratislavské pliecko

    Bratislavské pliecko

kuk