Knedličky v kukuričnej omáčke
2018-02-28- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- Omáčka z kukurice: kukuricu z troch kláskov, 2 dl šľahačkovej smotany (33%), 40 g masla, štipku soli. Knedličky z kukuričnej múky: 1 šálku hrubej múky, 1 šálku kukuričnej múky, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1 lyžičku prášku do pečiva, 125 g masla, 1 šálku mlieka.
Postup
Krok 1
Omáčka z kukurice: Kukuricu z kláskov orežeme a varíme 10 minút v 33% smotane. Pridáme trochu masla a soli. Knedličky z kukuričnej múky: hrubú múku, kukuričnú múka, soľ, sódu bikarbónu, prášok do pečiva dobre premiešame, pridáme studené maslo a medzi prstami a dlaňami vytvoríme mrvance. Pridáme toľko mlieka, aby vzniklo cesto husté ako med. Lyžicou naberáme z cesta a kladiem do väčšieho množstva horúceho oleja. Knedličky vypražíme z oboch strán a vyberieme na papierový obrúsok.