Rigatone so sicílskym pestom
2019-04-15- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
- Kuchyňa: Talianska
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Rigatone so sicílskym pestom je pravé talianske jedlo.
Ingrediencie
- 1 vrecúško cestovín rigatone
- 2 hrsť čerstvej bazalky
- 50 g mandlí
- 4 ks ančovičky
- 250 g zmesi paradajok (cherry drobné žlté hruškovitého tvaru ...)
- 50 g parmezánu
- 1,5 dl olivového oleja
- 2 strúčik cesnaku
- soľ
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Krok 2
Po uvarení z nich odoberieme hrnček vody a scedíme ich.
Krok 3
Rozmixovať bazalku, mandle, ančovičky, paradajky, parmezán, olivový olej a cesnak.
Krok 4
Pesto zmiešame s uvareným rigatone a trochou vody, v ktorej sa cestoviny varili.