Bravčový tokáň
2016-02-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Popis
Čo sa skrýva pod názvom bravčový tokáň? Nahliadnite a pripravte si toto jedlo z bravčového mäsa.
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa
- 50 g údenej slaniny
- 1 ks cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks kyslé uhorky
- 2 lyžička rajčiakového pretlaku alebo 3 rajčiaky
- mletá paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Údenú slaninu nadrobno pokrájame a roztopíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu opražíme, pridáme potlačený cesnak, zalejeme vodou a pri stálom miešaní šťavu vydusíme na tuk, vložíme na hrubšie hranolčeky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým korením, mletou paprikou a pomiešame. Bez pokrievky dusíme na prudkom ohni, často miešame, aby sa mäso nepripálilo, až sa šťava z mäsa vyparí.
Krok 2
Potom podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 30 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec pridáme rajčiakový pretlak alebo pokrájané rajčiaky, pokrájané uhorky, ak treba dolejeme vodou. Chuť zlepšíme, ak prilejeme trochu octovej vody z uhoriek. Nakoniec ešte prevaríme.
Krok 3
Bravčový tokáň podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
Krok 4
Bravčový tokáň je výborný ako plnka do zemiakových placiek.