Bravčový tokáň

2016-02-10

Popis

Čo sa skrýva pod názvom bravčový tokáň? Nahliadnite a pripravte si toto jedlo z bravčového mäsa.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa
  • 50 g údenej slaniny
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks kyslé uhorky
  • 2 lyžička rajčiakového pretlaku alebo 3 rajčiaky
  • mletá paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Krok 1

Údenú slaninu nadrobno pokrájame a roztopíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu opražíme, pridáme potlačený cesnak, zalejeme vodou a pri stálom miešaní šťavu vydusíme na tuk, vložíme na hrubšie hranolčeky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým korením, mletou paprikou a pomiešame. Bez pokrievky dusíme na prudkom ohni, často miešame, aby sa mäso nepripálilo, až sa šťava z mäsa vyparí.

Krok 2

Potom podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 30 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec pridáme rajčiakový pretlak alebo pokrájané rajčiaky, pokrájané uhorky, ak treba dolejeme vodou. Chuť zlepšíme, ak prilejeme trochu octovej vody z uhoriek. Nakoniec ešte prevaríme.

Krok 3

Bravčový tokáň podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Krok 4

Bravčový tokáň je výborný ako plnka do zemiakových placiek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2865
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2866

Podobné recepty:
  • Tokáň na červenom víne

    Tokáň na červenom víne

  • Hovädzí guláš s fazuľou a hubami

    Hovädzí guláš s fazuľou a hubami

  • Františkánsky závin

    Františkánsky závin

kuk