Gazdinkin hrniec
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Údené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gazdinkin hrniec
Ingrediencie
- 400 g mäsa z údeného bravčového kolena
- 400 g údeného morčacieho masa
- 50 g oleja
- 200 g cibule
- 40 g sušených hríbov
- 100 g sušených sliviek
- 300 g pohánkovej kaše
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 1 lyžica červenej papriky
- 4 strúčik cesnaku
- 300 g varených zemiakov
- 1 l hotovej hríbovej polievky
- 2 dl kyslej smotany
- čerstvé alebo nakladané papriky
- feferónku
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
- 1 lyžica zeleninovej koreniacej zmesi
Postup
Krok 1
Na rozohriatý olej dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, opražíme a podlejeme vývarom z mäsa. Pridáme sušené hríby, slivky, pohánkovú kašu, mäso pokrájané na kocky, zemiaky pokrájané na kocky, rajčinový pretlak, červenú papriku a spolu varíme. Prilejeme hríbovú polievku a tesne pred dokončením pridáme podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, feferónku, zeleninovú koreniacu zmes. Necháme variť asi 10 minút. Jedlo preložíme do ohňovzdornej nádoby, navrch dáme smotanu, na rezance pokrájanú papriku, mletú červenú papriku a petržlenovú vňať. Vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút.