Gazdinkin hrniec

2018-02-21

Popis

Gazdinkin hrniec

Ingrediencie

  • 400 g mäsa z údeného bravčového kolena
  • 400 g údeného morčacieho masa
  • 50 g oleja
  • 200 g cibule
  • 40 g sušených hríbov
  • 100 g sušených sliviek
  • 300 g pohánkovej kaše
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica červenej papriky
  • 4 strúčik cesnaku
  • 300 g varených zemiakov
  • 1 l hotovej hríbovej polievky
  • 2 dl kyslej smotany
  • čerstvé alebo nakladané papriky
  • feferónku
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • 1 lyžica zeleninovej koreniacej zmesi

Postup

Krok 1

Na rozohriatý olej dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, opražíme a podlejeme vývarom z mäsa. Pridáme sušené hríby, slivky, pohánkovú kašu, mäso pokrájané na kocky, zemiaky pokrájané na kocky, rajčinový pretlak, červenú papriku a spolu varíme. Prilejeme hríbovú polievku a tesne pred dokončením pridáme podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, feferónku, zeleninovú koreniacu zmes. Necháme variť asi 10 minút. Jedlo preložíme do ohňovzdornej nádoby, navrch dáme smotanu, na rezance pokrájanú papriku, mletú červenú papriku a petržlenovú vňať. Vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1500
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1501

Podobné recepty:
  • Bravčový jazyk na pekingský spôsob

    Bravčový jazyk na pekingský spôsob

  • Šunkové fliačky

    Šunkové fliačky

  • Opekaná bravčovina v hrnci na bielom víne s cesnakom, feniklom a rozmarínom

    Opekaná bravčovina v hrnci na bielom víne s cesnakom, feniklom a rozmarínom

kuk