Miešaná čínska zelenina so zázvorom, ustricovou a sójovou omáčkou
2004-06-14- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 300 až 400 g miešanej čínskej zeleniny (bok čoi, čínska brokolica - gai larn, špenát), 3 lyžice oleja z vlašských orechov, 1 lyžicu sezamového oleja, 1/2 lyžice natenko nakrájaného zázvoru, 4 posekané garnáty, 2 lyžice ustricovej omáčky, 1 lyžicu sójovej omáčky, 2 štipky cukru, šťavu z 1 limety, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Zo zeleniny odstránime poškodené a zvädnuté časti a byľky. Pripravený špenát si položíme nabok, pretože do panvice alebo woku ho pridáme až na koniec. Pripravíme si zvyšok čínskej zeleniny: brokolicu nakrájame na prúžky a bok čoi na štvrtiny. Zeleninu ponoríme do vriacej vody na asi 90 sekúnd, kým nezmäkne a osušíme. Olej a zázvor vložíme do čo najväčšej, predhriatej, panvice, prípadne woku a opekáme zhruba 30 sekúnd. Pridáme garnáty a zvyšok prísad, s výnimkou korenín a pochutín. Zamiešame, pridáme špenát a panvicou poriadne potrasieme, aby sa všetko obalilo omáčkou. Prilejeme sójovú a ustricovú omáčku. Ochutíme cukrom, soľou, korením a limetovou šťavou. Opekáme za ustavičného miešania ešte ďalšiu minútu a ihneď podávame.