Gaštanový dezert
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanový dezert
Ingrediencie
- 7 ks vajec
- 140 g mletého cukru
- 140 g pomletých mandlí
- 2 lyžica kakaa
- 200 g kryštálového cukru
- 1 bal vanilkový cukor
- 125 g Hery
- 600 až 700 g gaštanového pyré
- rum
- čokoládu a šľahačku
- 2 ks vajcia
Postup
Krok 1
7 žĺtkov vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme postrúhané mandle, kakao a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Tretinu hmoty vylejeme na vymastený a pomúčený pekáč a upečieme. Takto upečieme aj ďalšie dva pláty. Nad parou ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s vyšľahanou Herou a pridáme gaštanové pyré. Do plnky primiešame rum podľa chuti a natrieme na upečené pláty. Potrieme roztopenou čokoládou, pokrájame a ozdobíme šľahačkou.