Moravský vrabec

2005-06-22

Ingrediencie

  • 500 g bravčového bôčika s kosťou, 500 g bravčového pliecka (bez kosti), 20 g soli, 2 g rasce, 150 g cibule, 30 g cesnaku, 0,4 l vody, 15 g hladkej múky.

Postup

Krok 1

Bravčový bôčik a bravčové pliecko (môže byť orez) umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké kúsky (2 kúsky na porciu). Nakrájané mäso dáme na pekáč, osolíme, posypeme rascou, pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou a pečieme v dobre rozohriatej rúre. Počas pečenia mäso obrátime, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Domäkka upečené a dozlata sfarbené kusy mäsa z pekáča vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, drôtenou metlou rozšľaháme a dobre prevaríme. Prevarenú šťavu cez husté cedidlo precedíme na mäso a spolu krátko podusíme. Na porciu podávame dva kúsky mäsa (po jednom kúsku z každého druhu) a polievame prírodnou šťavou. Ako prílohu podávame žemľové alebo zemiakové knedle a dusenú kapustu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 893
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

894

Podobné recepty:
  • Pečeň podľa Vlastu Buriana

    Pečeň podľa Vlastu Buriana

  • Jahňacie stehno na anglický spôsob

    Jahňacie stehno na anglický spôsob

  • Pečené orientálne jahňacie mäso

    Pečené orientálne jahňacie mäso

kuk