Moravský vrabec
2005-06-22- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčového bôčika s kosťou, 500 g bravčového pliecka (bez kosti), 20 g soli, 2 g rasce, 150 g cibule, 30 g cesnaku, 0,4 l vody, 15 g hladkej múky.
Postup
Krok 1
Bravčový bôčik a bravčové pliecko (môže byť orez) umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké kúsky (2 kúsky na porciu). Nakrájané mäso dáme na pekáč, osolíme, posypeme rascou, pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou a pečieme v dobre rozohriatej rúre. Počas pečenia mäso obrátime, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Domäkka upečené a dozlata sfarbené kusy mäsa z pekáča vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, drôtenou metlou rozšľaháme a dobre prevaríme. Prevarenú šťavu cez husté cedidlo precedíme na mäso a spolu krátko podusíme. Na porciu podávame dva kúsky mäsa (po jednom kúsku z každého druhu) a polievame prírodnou šťavou. Ako prílohu podávame žemľové alebo zemiakové knedle a dusenú kapustu.